Vem bestämmer?

Helgen är här och jag har den uppbokad. Helt. Dels ska jag få besök av min bästa vän som kommer hit och sover på den mest kända soffan i stan. Min. Dels ska jag också gå på flertalet pjäser, fyra stycken om man ska vara helt korrekt. Marieborgs folkhögskola sätter upp sina årliga pjäser och jag som redan sett två genrep av dessa pjäser vill bara säga; det ser mycket lovande ut.
Jag ska därför göra lite reklam för dessa pjäser till er som kanske befinner er i Norrköpingsområdet. På Kulturkammaren i Norrköping två helger i rad kommer dessa pjäser att framföras:


5xGUD
(Jonas Hassen Khemiri)
Istället för att uppfylla Rolfs önskan om att sätta upp "Ett Drömspel" vill eleverna göra något eget, något nytt. De får chansen att vara Skaparen i sin egen scen, men varje berättelse visar sig ha flera sidor...
Det blir fem scener baserade på deras egna drömmar. Hur ställer sig Rolf till detta, och vem är Sanoj?
Vad händer om du blottar en bit av dig själv? Och vad händer om någon tar sig in bakom din fasad?

FLYKTBILEN (Anders Duus)
En dag möts två unga människor. En pojke som blivit överbliven och en flicka som inte fått chansen att rota sig. Deras mammor, den ena med åsikten att allt löser sig om man bara anstränger sig lite, den andra som blundar och flyr från alla problem. När förvandlar rädslan en persons omtanke och kärlek till en annans fängelse? När blir lögnen en livsnödvändighet? När övergår vår flykt till drömmarna till att fly på riktigt? En resa, ett äventyr mellan dröm och verklighet, med målet att få bestämma själv.

HUSET SOM RUT GLÖMDE (Eva Brise)
Vi får följa med fyra främmande kvinnor som är instängda tillsammans. En resa som vänder ut och in på verklighetens olika perspektiv. Vilka är dom och hur hamnade dom där? Och den största frågan är vem är Rut och vad vill hon?
En pjäs om kvinnans komplexitet, om kärlek och vänskap och om modet att våga möta sig själv genom andra.

SPRÄNGDEG OCH TULPANER (Mia Törnquist)
Vi får följa en skolklass och deras lärare på en skola i Oslo. Året är 1952 och det är bara några dagar kvar tills 17:maj, Norges nationaldag. Förväntningarna är höga! Men i festyran sker ödesdigra misstag och hemligheter från det förflutna kommer upp till ytan. En pjäs om utanförskap, nationalism och skapandet av sprängdeg. Vad ska man göra för att historien inte ska upprepa sig?


För en billig penning kan man se dessa pjäser nu i helgen. Följ länken och se speltiderna för var och en av pjäserna.
http://www.facebook.com/#!/events/165950080180286/ 

Teaterfestival "VEM BESTÄMMER?"

Ja, vem är det som bestämmer egentligen? Mamma? Lärare? Nazisterna? De andra? Rut? Gud? Du?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0