Sucker punch

Det var ett tag sen jag uppdaterade, det är jag fullt medveten om, men det är väl så det blir när tiden försvinner ur händerna och det finns alldeles för mycket att skriva om så att inget kommer ut istället.

Jag tänkte ge mig på en recension på en bra film jag såg i helgen, bara som ett försök att komma igång igen.

Alltså, Sucker Punch, tre parallella historier i en. En osäkerhet pä vilken historia som är den riktiga och vilken som är dröm och vilken som bara är en metafor.
En historia om en flicka vars mor blir mördad av styvfadern som bara är ute efter arvet. När han sedan får reda på att arvet endast tilldelas de två barnen bryter helvetet ut och han ger sig på flickorna. Flickan försöker i självförsvar skjuta honom men träffar sin syster. Styvfadern ser sin chans och skickar henne till mentalsjukhus.
En historia om en hemlös flicka som hamnar på en bordell mot sin vilja. Hennes oskuld ska säljas dyrt till en man som kommer att komma två dagar senare. Hon har två dagar på sig att ta sif därifrån och hon tar hjälp av resten av flickorna som tröttnat på helvetet de lever på bordellen. De gör upp en plan och startar omhående att ta sig ut från den fängelseliknande bordellen.
Den tredje historien om en flicka som med värja och pistol och en man i olika skepnader som ger henne tips och råd på vägen slåss för friheten.

Dessa tre historier är sammanvävda i en och den som inte kan greppa symbolik, kommer inte få ut den djupaste delen av filmen. För det är när man förstår hur historierna hänger ihop och tar sig form och varför som man kan njuta av det vackra i dramaturgin i filmen. Vacker och fruktansvärd var den och när eftertexterna började rulla kände man sig både tom och fylld på samma gång.

Bra film att se, dock inte en film att se om tröttheten slagit till. Den kräver lite av den tänkande delen av hjärnan.


RSS 2.0